Lezers schrijven

Toon van Dijk en JA/JA

De heer Van Dijk laat de krant opschrijven dat "hij het heerlijk vindt met een kop koffie de aanbiedingen van de lokale ondernemers door te nemen". (ADW 1 feb).
Hij zou kunnen vervolgen, "doe wat ik doe. En oh, staat u misschien onverschillig tegenover het pak reclame-in-plastic? Nou, ik vind de ondernemers belangrijk. Kijkt u er eens in met een kop koffie of thee."
Welk houvast geeft de heer Van Dijk?
Toon begaf zich onder het groepje Poortenaren dat op het stadhuisplein uiting gaf over Domus. "Hier was ik bij, maar ik geeft toe, het was een flop". Dat geeft houvast aan de lezer en betrokkenen.
Ik daag Van Dijk uit zich over "tegel eruit, plant erin" uit te laten?
Dan voorzie ik dat we weer een Van Dijk krijgen die het voor "de mensen" opneemt en hoor ik hem zeggen "laat de mensen met rust. Bij mij gaat de plant eruit en de tegel er in".
Er zal debat ontstaan. Met de mooie bijvangst van duidelijkheid en houvast.

Ad van Loon, Kruidenwijk

Domus

De pittige reactie van Katinka op mijn ingezonden stuk over ‘Domus’ in ADW van 25 januari, wil ik weerleggen. Mijn bijdrage was gebaseerd op mijn kennis van toen over de bewoners van Poort en ‘hun belang’. Echter mijn ‘voortschrijdend inzicht’ in de bewoners en hun beweegredenen heeft geleid tot het aanleveren van mijn artikel Poort (2) in ADW van 1 februari. Door het bijwonen van de demonstratie tegen de komst van Domus in Poort op donderdag 26 januari ben ik positiever tegen de bewoners van Poort gaan aankijken. De Demonstratie verliep anders dan ik mij had voorgesteld. De betogers waren niet blij toen ik mij bekend maakte als Jo Bosma, dit werd hardop geroepen. Ondanks tegengestelde standpunten kreeg ik de kans om met een aantal van de demonstranten in dialoog te gaan. Hierdoor kreeg ik een positiever beeld van deze bewoners van Poort. Het kritische, maar terechte artikel van Katinka in ADW van 1 februari verscheen gelijktijdig met mijn bijgestelde Visie. Ik denk dat als zij dat eerder had kunnen lezen in combinatie met wat ik heb gezegd tijdens de demonstratie, zij in haar repliek aan mij anders had gereageerd. Dank je wel Katinka dat je hebt gereageerd en dit op basis van Kennis en betrokkenheid. De beste oplossing voor de doelgroep moet er komen!

Jo Bosma

Jo Bosma

Sinds ik geen reguliere krant meer heb, is de Almere Deze Week het hoogtepunt van de week voor mij. Ik lees hem van voor naar achter en vooral de lezersbrieven. Daar was het mij opgevallen dat er bij elke editie een brief van Jo Bosma bij zat. Ik dacht eerst dat het een redactielid was, die de ruimte aan het opvullen was, want het zijn vaak (te) positieve brieven. Ik had me al meerdere keren afgevraagd wat dit voor persoon zou zijn. Nu is daar de column van Robert Mienstra over Jo Bosma (1 februari). Als je meer achtergrondinformatie hebt over iemand, ga je toch anders kijken naar dingen die iemand doet. Ik wil Robert dus bedanken voor zijn column, waardoor ik nu meer begrip heb voor deze brieven en ze anders ga lezen. Jo schrijf maar lekker door, ik zal het lezen.

Joy van der Horst