De expositie is vanaf vandaag te bezoeken. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De expositie is vanaf vandaag te bezoeken. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Examenexpositie De Meergronden bij Kunst is Leuk

Algemeen

ALMERE - De examenexpositie van OSG De Meergronden vindt dit jaar plaats bij Kunst is Leuk in Almere Centrum. In de atelierruimte aan de Schutterstraat is examenwerk te bewonderen van de havo 5 en 6 vwo leerlingen die Kunst en Beeldende Vorming als examenvak hebben. 

Onder begeleiding van kunstdocenten Sietse van der Wal en Luite Duursma hebben deze leerlingen de afgelopen jaren keihard gewerkt om tot een serie persoonlijke kunstwerken te komen. “De leerlingen waren geheel vrij in de keuze van hun onderwerp en materiaalgebruik”, vertelt Sietse terwijl hij samen met Luite de tentoongestelde werken aan het beoordelen is. “Elke leerling heeft het op geheel eigen wijze aangepakt en het resultaat is dan ook weer een veelzijdige tentoonstelling met heel divers werk. Zo zijn er bijzondere, extraverte kunstwerken te zien, maar ook hele persoonlijke en diepzinnige werken.”

Openingstijden

“We kwamen dit keer een beetje in de knel met de programmering van Corrosia, waar we normaal gesproken onze examenexpositie organiseren, daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief”, aldus Sietse. “Kunst is Leuk is een prachtige locatie voor de leerlingen om hun werk te exposeren, dus we zijn hier heel blij mee.” De expositie is deze week én volgende week te bewonderen van donderdag 16 februari tot en met zondag 19 februari tussen 13.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis. 

Later alsnog expositie in Corrosia

Later dit schooljaar komt er nog een Meergronden Kunst Expositie in de exporuimte van Corrosia in Almere Haven. Daar zullen alle kunst-examenleerlingen (ook mavo 4) hun kunstwerken tonen. De mavo 4 leerlingen met kunst in hun vakkenpakket hebben het examenvak Beeldend Tekenen. Hun examenwerk hoeft pas in april klaar te zijn, dus zij kunnen met deze expositie in Kunst is Leuk 036 nog niet meedoen.