(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Geen verkeersmaatregelen meer op de Hogering

ALMERE - De verbreding van de N702 Hogering bij Almere is zo goed als klaar. De laatste verkeersmaatregelen op de Hogering zijn opgeheven, omdat de laatste grote werkzaamheden zijn afgerond. Wel moet een deel van de weg opnieuw worden geasfalteerd.

De afgelopen twee weken zijn gebruikt om de weg te voltooien, zoals het ophangen van de nog ontbrekende geluidreducerende panelen in de tunnelbakken, het bevestigen van randelementen op de viaducten en het plaatsen van bewegwijzering en bebording. Ook zijn de pompinstallaties, om het regenwater uit de tunnelbak weg te krijgen, in de pompkelder aangesloten. 

Komende drie maanden worden gebruikt voor allerlaatste, afrondende werkzaamheden. Er wordt nog een aantal bewegwijzeringsborden geplaatst en de bermen worden nog afgewerkt. Ook moet, door het slechte weer afgelopen december, een deel van het asfalt opnieuw worden geasfalteerd omdat het asfalt loslaat. Er komt nieuw asfalt tussen de Contrabasweg en Hollandsedreef, in beide richtingen. Het toen aangebrachte ZOAB is daar van onvoldoende kwaliteit en begint al te slijten. Naar verwachting kan in maart of april opnieuw worden geasfalteerd. Afhankelijk van de weersomstandigheden is dit een paar dagen werk. Zodra de planning bekend is, volgt er meer informatie op de website flevowegen.nl.