Landschapsbeheer is gestart met het vervangen van de scheepjes op de wrakkenpalen. (Foto: aangeleverd)
Landschapsbeheer is gestart met het vervangen van de scheepjes op de wrakkenpalen. (Foto: aangeleverd)

Scheepswrakkenpalen toe aan vernieuwing

FLEVOLAND - De blauw-witte wrakkenpalen met rode scheepjes zijn wijdverspreid in het Flevolandse landschap te vinden. De palen werden bijna 20 jaar geleden neergezet om een deel van de geschiedenis van Flevoland zichtbaar te maken. Na al die jaren is de staat van veel palen slecht en daar wil Landschapsbeheer Flevoland graag wat aan doen. 

Veel scheepjes zijn gaan roesten of zijn verdwenen. Er is een nieuw robuust ontwerp gemaakt voor de scheepjes, die daardoor langer meegaan. Landschapsbeheer is inmiddels begonnen om de scheepjes te vervangen en waar nodig ook de palen te vernieuwen. 

Paal melden

Landschapsbeheer vraagt alle eigenaren van de huidige en ook van verdwenen palen of ze mee willen doen. Staat (of stond) er een paal bij u op het erf of op uw grond? Geef dan aan of het scheepje en/of de paal toe is aan vervanging. Dit kan heel eenvoudig door de korte vragenlijst in te vulle via bit.ly/wrakkenpalen. Naast algemene gegevens kunnen eigenaren aangeven of ze het scheepje zelf willen vervangen of dat medewerkers van Landschapsbeheer daarbij moeten helpen. Aan het vervangen van de scheepswrakpaal en het scheepje zijn geen kosten verbonden.

Vragen? Neem voor meer informatie contact op met Harold Boer van Landschapsbeheer Flevoland via 0320-294939 of boer@landschapsbeheer.net.