(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Lokale concerten in Cultuurhuis Buiten

BUITEN - Onder de noemer 'Lokaal Concert' nodigt Cultuurhuis Almere Buiten elke maand een lokale artiest of band uit. In februari staan er drie jonge bands op het podium. Het Cultuurhuis hoopt hiermee bij te dragen aan de ontwikkeling van talentvolle Almeerse muzikanten en vocalisten en wil hen exposure geven.

Cynnabis

Cynnabis bestaat uit drie 16-jarige muzikanten: gitarist Ruchir, bassist Sachin en drummer Lennart. Zij spelen blues/jazz en mixen dat met psychedelic rock. Zo creëren ze hun eigen geluid. De band is geïnspireerd door muziek uit de jaren '60 en '70.

Crossroad

Crossroad is een beginnende blues/rockband bestaande uit zanger en gitarist Sieb, gitarist Bedirhan, bassist David en drummer Alex. De band ontstond nadat Sieb op 14-jarige leeftijd een gitaar kreeg voor kerst. Zijn vriend Bedirhan hoorde hem spelen en wilde dat ook. Zij begonnen samen te jammen en deelden hun liefde voor The Beatles, rock ‘n’roll en blues. Toen Bedirhan Alex en David erbij vroeg, was de band compleet.

Alkaline

Alkaline is een alternatieve punkrock band, bestaande uit Hemran Sabity (gitaar en zang), Anne Lisabeth (gitaar en zang), Luc Rondini (bassgitaar) en Younes Sekkat (drums). Luide drums, gitaren en een funky bassline maken hun live shows explosief. De naam is bedacht door het lezen van een batterijverpakking, een goede vertaling van hun energieke aanwezigheid op het podium. Met een diverse smaak in muziek laat Alkaline vele kanten van zichzelf zien op een avond.

'Lokaal Concert' is zaterdag 18 februari in het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein 112 (ingang naast de bibliotheek, derde etage). De zaal opent om 19.30 uur. Cynnabis start om 20.00 uur, Crossroad om 20.45 uur en Alkaline sluit de avond af om 21.40 uur. Kaarten á 5 euro zijn verkrijgbaar via cultuurhuisalmerebuiten.nl.