Het 15-jarig bestaan werd zaterdag gevierd (Foto: Fred Rotgans)
Het 15-jarig bestaan werd zaterdag gevierd (Foto: Fred Rotgans)

Multiculturele seniorenvereniging Wij Zijn Er Ook viert derde lustrum

ALMERE - De multiculturele seniorenvereniging Wij Zijn Er Ook vierde afgelopen zaterdag haar derde lustrum met een dankdienst en een groot feest in het OVC in Almere Buiten. 

Met de naam Wij Zijn Er Ook wil de vereniging zeggen dat senioren betrokken moeten blijven bij hedendaagse ontwikkelingen in de maatschappij. “De vereniging is vijftien jaar geleden opgericht met als doel het isolement onder de Surinaamse ouderen in Almere te doorbreken. Inmiddels zijn wij echter uitgegroeid tot een actieve multiculturele vereniging met 68 leden uit verschillende culturen”, vertelt voorzitter Carla Kamperveen. 

De leeftijd van de leden varieert tussen de 50 en 87 jaar. Elke tweede zondag van de maand komen zij bij elkaar in gebouw De Hoek aan de Wagenmakerbaan. “Stichting ABRI laat ons al sinds 2012 gebruik maken van hun ruimte. Daar zijn we heel dankbaar voor”, benadrukt Kamperveen. Wij Zijn Er Ook organiseert tal van activiteiten. Recreatieve activiteiten zoals uitstapjes, maar ook educatieve activiteiten zoals lezingen en workshops. 

Groot feest

Het 15-jarig bestaan werd zaterdag gevierd met een groot feest in het Oostvaarder College in Almere Buiten. Het officiële gedeelte ging van start met een dankdienst, gevolgd door een toespraak van wethouder Maaike Veeningen. Daarna voerden leden twee sketches op over het ontstaan van de vereniging. “Verder was er muziek, dans, een lekker diner en ter afsluiting een modeshow door leden van de vereniging.” 

Nieuwe leden zijn overigens altijd welkom bij Wij Zijn Er Ook. Mannen en vrouwen van alle culturen kunnen vanaf 50+ lid worden van de vereniging. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de secretaris, mevrouw Audry Mohammed: 06-46284497 of audrymo63@gmail.com.