De plek waar de boom heeft gestaan. (Foto: aangeleverd)
De plek waar de boom heeft gestaan. (Foto: aangeleverd)

Aaarghhh!!! Verkeerde boom verwijderd

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN – Bewoner Jan Thiermann uit de Jan Wildschutstraat is boos dat de gemeente voor zijn huis een boom heeft gekapt die daar juist twee jaar geleden was neergezet en die hij al die tijd met liefde verzorgde. Het blijkt dat de gemeente de verkeerde boom heeft verwijderd.

Door Marcel Beijer

De inwoner van Tussen de Vaarten zegt drie jaar lang met de gemeente gesteggeld te hebben om een overleden Japanse notenboom (Ginkgo Biloba) vervangen te krijgen. Twee jaar geleden werd daarvoor eindelijk een nieuw boompje terug gezet. “Maar wel met maximale tegenwerking”, aldus Thiermann. “Het nog jonge boompje heb ik letterlijk vertroeteld en door de droge zomers van de afgelopen jaren heen geholpen.”

Vervangen

Verderop in de straat begon een andere Japanse notenboom ook langzaam de geest te geven, merkte Thiermann. Twee jaar geleden maakte hij daar melding van bij de gemeente. Afgelopen woensdag zou ook deze boom eindelijk worden vervangen. Het liep echter anders, want in plaats van de zieltogende boom werd juist het jonge, kerngezonde boompje uit de grond gerukt dat Thiermann zo vertroeteld had. “Er stond op de lijst van de uitvoerder dat er een boompje in de Jan Wildschutstraat niet meer groeide. Ze dachten dat het dat jonge boompje was. Wat een amateuristische bende bij de gemeente”, zegt Thiermann. “Moet ik nu weer drie jaar smeken om een nieuwe boom?”

Boetekleed

Een woordvoerder van de gemeente trekt het boetekleed aan. “Er is inderdaad een fout gemaakt door de uitvoerder. Die heeft helaas de verkeerde boom verwijderd. Dat kan soms gebeuren. het spijt ons enorm en we ze zullen in de straat snel een nieuwe, wat grotere, boom plaatsen. Daar hoeft de heer Thiermann geen twee jaar op te wachten. We zullen dat snel doen.”