Afbeelding

Ontdek lokale biologische producten tijdens De Groene Haven

Algemeen

HAVEN - Op zaterdag 4 maart vindt in Almere Haven de eerste editie plaats van de biologische markt De Groene Haven. Bezoekers kunnen er kennismaken met lokale makers, producenten en biologische producten direct van het land en uit de stal. 

Er zullen kramen zijn met heerlijke en eerlijke producten en informatie over biologisch en duurzaam verbouwen en (vee)telen. Bezoekers kunnen lokale makers, agrariërs, veetelers, tuinders én ondernemers ontmoeten. Er zijn in Haven al meerdere winkeliers die lokale biologische producten verkopen en dat worden er steeds meer. 

Op de biologische markt vind je producten als brood, fruit, knoflook, koolzaadolie, granen, lamsvlees, koffie en thee, melk, eieren, honing, bloemen en planten, zaden en potgrond, verse sappen, foodtrucks en recycling- en upcyclingproducten op het gebied van bijvoorbeeld tassen, mode en interieur. 

Deelnemers

Een aantal van de enthousiaste deelnemers zijn De Ambachtelijke Korf, De Kaasmakerij, Broodletter, Growing Green, Zaden en Zo, Brouwerij Stijl, Vega Happie, Wijngaard El Placer, Olive Oil Ambassador, Vertruckelijk, De Zalm Sensatie, Almeerse Weelde, Kweekerij Almere , Man met de Baard en Dottwood Creations. Tijdens het event zal er ook ruimte worden gegeven aan exposities, workshops of andere activiteiten die binnen het concept van De Groene Haven passen. Zo is de Groene Karavaan ook aanwezig met een mobiele expositie van groene energiemaatregelen.

Ambitie

De ambitie is om te groeien naar een feestelijk seizoensevenement dat vier keer per jaar wordt georganiseerd op de Markt in het centrum van Almere Haven. Er wordt gestart met een lente-editie op 4 maart, gevolgd door een zomereditie op 17 juni, een herfsteditie op 16 september en een wintereditie op 16 december. “Met De Groene Haven gaan we samen naar duurzaam en groen, supporten we de korte keten, stimuleren wij de lokale ondernemer, de producent en de maker”, aldus de organisatie.

Kijk voor meer informatie op www.degroenehavenalmere.nl.