Verkeershinder Gooiseweg door bomenkap

ALMERE – De provincie is maandag begonnen met het weghalen van bomen bij de Gooiseweg (N305). Dit kan verkeershinder opleveren tot en met vrijdag 10 maart.

Er ontstaan steeds vaker lengtescheuren in het asfalt van de provinciale wegen. Deze scheuren ontstaan in droge periodes en komen vooral voor op plekken waar bomen direct langs de weg staan. Bij de Gooiseweg is dat het geval. Volgens de provincie zijn de scheuren gevaarlijk voor het verkeer. Daarom worden de bomen daarom bij de weg weggehaald. Dit kan verkeershinder opleveren tot en met vrijdag 10 maart. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 9:00 tot en met 15:00 uur.

Hinder

Maandag 20 februari werd gestart bij het Trekkersveld bij Zeewolde. Daarna worden de bomen verwijderd ter hoogte van het tankstation Zeewolde Zuid tot en met de kruising verkeerslichten Gooiseweg (N305) / Larserweg (N302). Er is tijdens de kap van de bomen een halve rijbaan minder voor het verkeer. Op bepaalde tijden (drukke momenten) zijn verkeerregelaars op het fietspad aanwezig om het verkeer langs de werkzaamheden te loodsen.