SSF steunde ruim 285 sportclubs en -evenementen

ALMERE – Sportservice Flevoland heeft vorig jaar met behulp van het coronasteunpakket van de provincie ruim 285 sportclubs en -evenementen kunnen ondersteunen. 

Afgelopen jaar stond hoofdzakelijk in het teken van herstel van de sportsector, schrijft directeur Rudi Tuijn in een nieuwsbrief van SSF. De steun die SSF gaf de steun financieel, maar ook door bijvoorbeeld het inzetten van experts voor individuele ondersteuning, het organiseren van kennisbijeenkomsten en uitvoeren van beleidsanalyses.
Voor 2023 verschuift de focus naar andere uitdagingen binnen de sportsector. Zo hebben sportclubs last van de hoge energieprijzen en is er sprake van een daling in koopkracht door de inflatie, waardoor mensen de sport soms niet kunnen betalen. Daarnaast heeft ruim 53% van de Flevolanders overgewicht en dit aantal gaat steeds verder omhoog. "In 2023 zetten wij extra in op ondersteuningsprogramma’s en fondsen", aldus Tuijn. "Maar we blijven ook bijeenkomsten voor aankomende sporttalenten, coaches/trainers, sportorganisaties etc. organiseren, is er veel aandacht voor sporten in de openbare ruimte en aangepast sporten."