Sterrenkijkdagen (Foto: aangeleverd)
Sterrenkijkdagen (Foto: aangeleverd)

Sterren bekijken op 24 en 25 februari

ALMERE - Samen met de Stichting Sterrenwacht Almere organiseert Stad & Natuur op vrijdag 24 februari de Sterrenkijkdag op Stadslandgoed de Kemphaan. Op zaterdag 25 februari, organiseren Stichting Sterrenwacht Almere, Stad & Natuur en Staatsbosbeheer, de sterrenkijkdag bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders.

De avonden staan in het teken van telescopen, lezingen en gezamenlijk genieten van de planeten en sterren. Vroeg in de avond is er waarschijnlijk zicht op Venus en Jupiter, Mars kan de hele avond gezien worden en ook het wintersterrenbeeld Orion is met het blote oog goed te bewonderen.
Tijdens de sterrenkijkdagen kan, bij helder weer, door de telescopen gekeken worden naar de kraters op de maan en poolkappen op Mars. Ook bij slecht weer kan de telescoop worden ontdekt door bijvoorbeeld filmpjes te bestuderen die zijn gemaakt door een telescoop. Ook is er een lezing over de planeet Mars. .

Workshop

Op zaterdag 24 februari is er elk half uur een creatieve workshop bij het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarin kan een eigen planeet worden gemaakt. De kosten bedragen twee euro. Zondag 25 februari is er een sterrenkijkavond bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Naast de Mars-lezing en telescoopkijken kan ook worden meegegaan met een gids van Stichting Sterrenwacht Almere voor een nachtelijke wandeling.

Voor de lezingen, workshops en wandelingen kun je van te voren een plekje reserveren via www.stadennatuur.nl.