(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almere City Run opent inschrijvingen

ALMERE – De Yanmar Almere City Run keert op 18 juni terug met de twaalfde editie. Op het programma staan afstanden voor alle type lopers en leeftijden langs en rondom het Weerwater. De start en finish bevinden zich op de Esplanade. H

Bij de Yanmar Almere City Run zijn er afstanden voor jong en oud. De Yanmar Almere City Run 15 kilometer is het hoofdonderdeel van de dag, maar daar stopt het niet bij. Deelnemers kunnen ook kiezen uit de 10 kilometer en het bekende Rondje Weerwater (6,4 kilometer). Voor de jeugd staat de Jongerenloop (2 kilometer) en de Kids Run (800 meter) op het programma. Bij de finish ligt er voor iedereen een prachtige medaille klaar. Net als voorgaande edities starten de deelnemers op de Esplanade. Het parcours loopt langs het weerwater, de 10 kilometer en Yanmar Almere City Run 15 kilometer maken een extra lus door de natuur en langs de Lange Wetering. De deelnemers finishen op de sfeervolle Esplanade. 

Stichting Opkikker

Het goede doel van de Yanmar Almere City Run is ook deze editie Stichting Opkikker. De organisatie, zelf ook gevestigd in Almere, zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het doel is om deze gezinnen ontspanning te bieden. Door middelen van een opkikker dag de ziekte even naar de achtergrond te laten verdwijnen. Deelnemers kunnen hieraan bijdragen door te doneren bij inschrijving. 

Het is voor deelnemers mogelijk zich in te schrijven via de site: https://www.almerecityrun.nl/inschrijven