Ensemble Violini Capricciosi. (Foto: Hein Budding, Kunstlinie Almere)
Ensemble Violini Capricciosi. (Foto: Hein Budding, Kunstlinie Almere)

CD-presentatietour Igor Ruhadze & Ensemble Violini Capricciosi

ALMERE – De Almeerse violist Igor Ruhadze en het Ensemble Violini Capricciosi willen de muziek van  de Italiaanse componist en violist Pietro Nardinie laten horen aan het Nederlandse publiek. Hiertoe hebben zij een cd-box opgenomen en organiseren zij een presentatietour.

In 2021 en 2022 hebben Ruhadze en het Ensemble Violini Capricciosi de tijdloze muziek van Nardini opgenomen. Het resultaat is een album met muziek van zeven duo's voor twee violen, zeven sonates voor twee violen en basso continuo en veertien Italiaanse menuetten voor twee violen en basso continuo. In maart 2023 zal de CDs-box onder het label ‘Brillant Classics’ worden uitgebracht.

Barokmuzieknsemble 

Violini Capricciosi is geboren uit de wens van Igor Ruhadze om een zo breed en groot mogelijk publiek laten genieten van de mooiste barokmuziek, uitgevoerd op authentieke instrumenten. “Wij zijn een Europees ensemble dat zich toelegt op het uitvoeren van voornamelijk virtuoze vioolmuziek. De leden van ons ensemble zijn bekende Europese musici op het gebied van historische uitvoeringen”, aldus Ruhadze. “Wij gebruiken tijdens de uitvoering, authentieke instrumenten of exacte kopieën, afhankelijk van de eisen die de muziek aan het instrument stelt.”

Concerttour

Om de muziek van Nardini naar het publiek te brengen, organiseert het ensemble een presentatietour van de CD-box ‘Nardini Complete music for 2 violins’ op 2 maart in Baarn, Het Witte kerkje, op, 3 maart inCasa Casla Almere (besloten concert) en de Bantsiliek in Bant, op 4 maart, in de Lutherkapel Zeist en op 5 maart in de Bonifatiuskerk Almere. Om deze tour mogelijk te maken Igor Ruhadze & Ensemble Violini Capricciosi een crowdfunding gestart op Voordekunst.nl. Ruhadze: "Wij hopen dat er mensen zijn die onze visie delen en onze missie willen ondersteunen."

Meer informatie en tickets voor de tour: www.violinicapricciosi.com