Cameratoezicht op het Saffraanplein is niet nodig, zegt het college. (Foto: Shutterstock)
Cameratoezicht op het Saffraanplein is niet nodig, zegt het college. (Foto: Shutterstock) Almere DEZE WEEK

‘Geen overlast jongeren op Saffraanpein’

Algemeen

KRUIDENWIJK – De gemeente ontkent dat er overlast is van jongeren op het Saffraanplein in Kruidenwijk. Dat blijkt uit de schriftelijke beantwoording op vragen van DENK.

Volgens DENK typeren omwonenden de overlast rond het Saffraanplein in de Kruidenwijk als ‘ernstig’. Het college gaat daar niet in mee. ‘Bij controles naar aanleiding van meldingen worden geen dan wel enkele jongeren aangetroffen’, schrijft het college. ‘Alle meldingen in de afgelopen maanden zijn afkomstig van één bewoner. Alle betrokken professionals hebben contact met deze melder.
De politie heeft het Saffraanplein in eerste instantie preventief meegenomen in de surveillanceronde, maar ook toen werden weinig tot geen jongeren aangetroffen. Op dit moment rijdt de politie naar aanleiding van de meldingen die worden gemaakt. Vanaf 1 januari zijn dat twee meldingen geweest, waarbij een keer een huisbezoek is gebracht. ‘Verder zijn er, op verzoek van een bewoner, twee borden met huisregels geplaatst op het plein.’

Drugshandel

Wel stelt het college dat de politie dat er een aanhouding is geweest na signalen van drugshandel op de locatie. Dat heeft, echter op basis van een ander vergrijp, geleid tot een aanhouding. De politie heeft rondom het Saffraanplein tevens softdrugs aangetroffen, maar ook daar is actie op ondernomen. De gemeente is daarom niet van plan cameratoezicht in te stellen op het plein. ‘Het instellen van cameratoezicht is een zware maatregel die alleen wordt ingesteld als blijkt dat andere veiligheidsmaatregelen onvoldoende effect hebben. Gelet op de incidentele overlast is daar geen noodzaak toe.