Verkiezingsbord in Almere volledig overgeplakt. (Foto: aangeleverd)
Verkiezingsbord in Almere volledig overgeplakt. (Foto: aangeleverd)

Verkiezingsposters overgeplakt door commerciële bedrijven

Algemeen

ALMERE – In Almere hangen acht aanplakborden van 3 meter lengte die deze tijd exclusief door de politieke partijen gebruikt zouden worden ten behoeve van hun verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten. Maar, commerciële ondernemingen plakken steeds de verkiezingsposters over.

Door Robert Mienstra

Dit tot ongenoegen van raadslid Kees Sanderse van het CDA. “Zondag hebben wij onze poster op dit bord geplakt, en nu zie ik vandaag – woensdag - dat de posters van Theatergroep Vis-á-Vis er overheen zijn geplakt. Dit is zeker niet de bedoeling.”

Busjes

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag zei waarnemend burgemeester Ank Bijleveld tijdens een debat over de verkiezingsposters dat de gemeente met de acht borden aan de wet voldoet om politieke partijen de ruimte te bieden om reclame voor hun partij te maken. De borden zouden dan in verkiezingstijd exclusief voor de politieke partijen beschikbaar zijn. Maar in de praktijk loopt het anders. De busjes van de commerciële bedrijven rijden in de stad rond om steeds de politieke posters over te plakken. Dit tot ongenoegen van meerdere raadsleden.

Misbruik

In het debat pleitte fractievoorzitter Marc van Rooij van 50PLUS voor een aantal grote borden waar alle partijen hun posters kwijt zouden kunnen. Burgemeester Bijleveld vond dat niet nodig. Met name theatergroep Vis-á -Vis maakt nu – volgens de politieke partijen – misbruik van de te kleine borden.