Marjolijn Veenstra (Foto: aangeleverd)
Marjolijn Veenstra (Foto: aangeleverd)

Geen extra geld Almere naar aardbevingsgebied

Politiek

ALMERE – Almere zal geen extra geld overmaken naar het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië. Volgens een meerderheid van de gemeenteraad is het belastinggeld van de Almeerders daar niet voor bedoeld.

Dat werd donderdag duidelijk tijdens de Politieke Markt waar PvdA, GroenLinks, BIJ1 en DENK het voorstel indienden om per bewoners 1 euro over te maken, ruim 200.00 euro.
De meeste fracties waren dat uiteindelijk niet met de indieners eens. Gesteld werd dat heel veel Almeerders al gestort hadden op Giro 555 en dat ook het Rijk een forse bijdrage heeft geleverd aan het rampgebied. Ondanks dat andere gemeenten wel een bijdrage deden, zag een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad daar geen reden toe. Het gaat om belastinggeld van Almeerders, stelden zij, en dat is niet bedoeld voor dergelijke acties. De Partij voor de Dieren maakte een uitzondering op dat standpunt. Marjolijn Veenstra van de partij wilde in principe het plan wel steunen maar vond dat een deel van het geld (gesproken werd van 25%) naar de dieren in het rampgebied moest gaan. Daar kreeg de partij maar weinig bijval voor.