(Foto: Politie Basisteam Almere Stad-Haven)
(Foto: Politie Basisteam Almere Stad-Haven)

Bestuurder crossmotor zwaargewond naar ziekenhuis

112

STICHTSEKANT - Op bedrijventerrein Stichtsekant is zondagmiddag een bestuurder van een crossmotor hard onderuitgegaan. Hij is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Het ongeval gebeurde op een braakliggend terrein waar vaak wordt gereden met (cross)motoren. De politie benadrukt dat het rijden op dit terrein niet is toegestaan en verboden is. “Tevens is een deel van dit terrein openbare weg en het rijden met (cross)motoren zonder kentekenplaat en/of helm is daar niet toegestaan”, aldus de politie in een bericht op Facebook. “Doe je dit wel? Dan bestaat de kans dat je een bekeuring krijgt of de motor in beslag genomen wordt.”

Signaleringssysteem

De politie en de gemeente krijgen veel meldingen van overlast door crossmotoren op bedrijventerrein Stichtsekant. De kwestie werd afgelopen donderdag nog besproken op de Politieke Markt. Burgemeester Ank Bijleveld meldde daarbij dat de gemeente werkt aan een signaleringssysteem voor omwonenden. 

‘Niet verzekerd bij ongeval’

Later die dag raakte nog een crossmotorrijder zwaargewond bij een aanrijding met een auto in de elders in Almere. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding vond rond 17:30 uur plaats op de kruising van de Hitchcocklaan met de Jim Hensonstraat.  Volgens de politie moet de snelheid van de crossmotor hoog zijn geweest. De bestuurder kwam door de aanrijding zeker twintig meter verderop op de straat terecht. Hij droeg volgens omstanders geen helm. 

“Het rijden met zo’n crossmotor is nogmaals niet toegestaan op de openbare weg. Je bent niet verzekerd bij een ongeval”, benadrukt te politie.