(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

De Polderhof bakt koekjes voor giro 555

Algemeen

HAVEN - OBS De Polderhof in Almere Haven heeft afgelopen week een inzamelingsactie gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Met de verkoop van zelfgebakken koekjes werd meer dan 1000 euro opgehaald voor giro 555.

“We hebben kinderen van veel nationaliteiten op school, waaronder kinderen uit Turkije en Syrië”, aldus de organisatoren van de actie. “Twee zusjes uit Syrië, leerlingen uit groep 4 en 5, hebben voor onze nieuwsbrief een stukje over de koekjesactie geschreven, er een tekening bij gemaakt en iedereen bedankt voor de hulp.”

De leerlingen en leerkrachten hebben met elkaar zo’n 1500 koekjes gebakken. Het meel en de boter werden gesponsord via het werk van een vader. De koekjes werden per drie verpakt in een transparant zakje met door leerlingen getekende etiketten erop. Donderdagmiddag konden de bestelde koekjes bij de eigen groep worden gekocht. Verder stonden er buiten twee verkoopkraampjes voor de losse verkoop. Al snel waren alle zakjes met koekjes verkocht. De opbrengst, ruim 1000 euro, gaat in zijn geheel naar giro 555 voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.