Alvaro Pena in actie tegen Roda JC (Foto: Ron Baltus)
Alvaro Pena in actie tegen Roda JC (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC laat Roda JC met kater zitten

FBK SPORTPARK - Een aantal dagen na carnaval heeft Almere City FC het Limburgse Roda JC een flinke kater bezorgd. De Almeerders wonnen met 0-2 door treffers van Lance Duijvestijn en Anthony Limbombe.

In de punt van Limburg begon coach Alex Pastoor weer met Álvaro Peña en Manel Royo in de basis, beide Spanjaarden keerden terug van een schorsing. De Almeerders waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Voor de openingstreffer moest er echter een strafschop aan te pas komen. Lance Duijvestijn liet zich de kans op de 0-1 zich niet ontnemen. Kort na de rust kreeg Anthony Limbombe  twee opgelegde kansen na elkaar, waarbij hij de tweede op weergaloze wijze afmaakte. Na de verruiming van de voorsprong werd de ploeg wat slordiger, waardoor Roda JC gaandeweg de tweede helft het heft weer even in eigen hand nam, maar tot treffers leidde dat niet meer. Het was de zesde keer dit seizoen dat Nordin Bakker in een uitduel geen tegendoelpunten kreegt en de vijfde keer in de laatste zeven wedstrijden.

Deze week speelt Almere City FC opnieuw een uitwedstrijd. Dan is FC Dordrecht de tegenstander. Kaarten voor deze wedstrijd, maar ook voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Almere City FC tegen Jong FC Utrecht op 10 maart, zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.