(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Even proberen een bus te besturen

Algemeen

ALMERE - Hoe zou het zijn om een bus te besturen? Vrijdag konden geïnteresseerden dat eens uitproberen tijdens een testrijdag van busmaatschappij allGo. De belangstelling in Almere was groot.

Een bus is zo’n twaalf meter lang en drie meter hoog. Niet zo gek dus dat veel kinderen ervan dromen om buschauffeur te worden. Die dromen zouden zomaar kunnen uitkomen, want allGo is naarstig op zoek naar buschauffeurs. Vooral fulltime. “Die testrijdag is er om mensen te laten voelen hoe het is om buschauffeur te zijn,” vertelt Wilma Strunk-Kleyn, HR business partner bij allGo. “Je krijgt dan de kans om zelf een bus te besturen en vragen te stellen over dit bijzondere beroep. Het is de snelste én beste manier om erachter te komen of een carrière als buschauffeur iets is.” 

Omscholing

Wie een baan als buschauffeur ziet zitten kan zich in vier maanden laten omscholen. Om in een bus te mogen rijden heb je een busrijbewijs (rijbewijs D) en Code 95 nodig. De opleiding hiervoor verzorgt allGo voor alle aanstaande buschauffeurs. En na de opleiding rijdt een ervaren buschauffeur de eerste tien dagen met de nieuwe werknemer mee. 

De belangstelling voor de testrijdag was groot. “In totaal hebben 20 geïnteresseerden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een keer met een grote bus op de openbare weg te rijden onder begeleiding van een rijinstructeur van E&R opleidingen”, zegt Wilma Strunk-Kleyn. “Op één na hebben alle deelnemers aangegeven geïnteresseerd te zijn in een baan als buschauffeur. Zij zullen verder gaan in het selectieproces.”

Nieuwe testrijdagen  

De testrijdag van aanstaande 24 februari was al snel volgeboekt. Maar solliciteren kan nog steeds, want er zijn meerdere vacatures in Almere. Het is ook mogelijk om aan te melden voor nieuwe testrijdagen: www.allgobus.nl/vacatures.