Luc Velzeboer. (Archieffoto: Evert Woutersen)
Luc Velzeboer. (Archieffoto: Evert Woutersen)

Luc Velzeboer zevende op NK crosslopen

Sport

ALMERE - Almeerder Luc Velzeboer is zondag zevende geworden op het Nederlands kampioenschap crosslopen in Nijverdal. Met dit resultaat is hij op de derde plek geëindigd in het Nationale Crosscircuit.

“Dit is mijn mooiste prestatie. Ik liep een goede race waar ik erg tevreden mee ben”, aldus Velzeboer. Selina Franken, eveneens uit Almere en uit dezelfde trainingsgroep als Velzeboer, werd negende bij de U20 categorie.

Nationale Crosscircuit

Het Nationale Crosscircuit bestaat uit de vijf grootste crosswedstrijden van Nederland: de Warandeloop, Sylvestercross, Abdijcross, Mastboscross en het Nederlands kampioenschap. “Ik ben bij die crossen respectievelijk 27e, 19e, 8e, 2e en 7e geworden”, vertelt Velzeboer. 

Zo’n nationale cross is een hardloopwedstrijd over 10 á 11 kilometer, waarbij je alleen over onverhard terein loopt. Het gaat hierbij niet om tijd, maar alleen om klassering. “Veel hardlopers doen dit in de winter omdat het een prachtige combinatie tussen kracht, uithoudingsvermogen en atletisch vermogen is”, aldus Velzeboer. De beste drie resultaten tellen en daardoor is de Almeerder terechtgekomen op een derde plaats. “Achter EK-gangers Jesse Fokkenrood en Tom Hendrikse, maar voor internationale topatleet Khalid Chouckoud.”