(Foto: Elisabeth Lanz)
(Foto: Elisabeth Lanz)

Interactieve ochtend over Supermarkt van de Toekomst

Algemeen

Flevo Campus organiseert op vrijdag 10 maart van 09.30 tot 12.00 uur een interactieve bijeenkomst over het project Supermarkt van de Toekomst in het Natural Pavilion op het voormalig Floriade-terrein. 

Wie bepaalt wat er in de schappen van de supermarkt ligt? In het project Supermarkt van de Toekomst onderzoekt Flevo Campus of het mogelijk is om een lokale, consumentgestuurde productlijn rendabel te maken. Het project begon in de zomer van 2022 met het bevragen van Almeerders over wat ze missen in de supermarkt en wat ze graag eten en drinken. Vanuit de antwoorden werd lokale productlijn FC LOKAAL opgezet. Onder die noemer zijn tot nu toe een chutney en een ice-t ontwikkeld. Alle producten worden gemaakt met ingrediënten die lokaal zijn geteeld. De chutney en ice-t zijn te koop in zeven Almeerse vestigingen van Albert Heijn en in de Spar-to-go op Almere Centraal Station. Nieuwe producten zijn in de maak.

Programma bijeenkomst

Flevo Campus directeur Lenno Munnikes trapt de ochtend op vrijdag 10 maart af met de doelen van het Flevo Campus project Supermarkt van de Toekomst en licht toe hoe FC Lokaal binnen dit project past. Thera van Heuveln, projectleider Supermarkt van de Toekomst geeft een update over de stand van zaken rond FC Lokaal. Ed Slooten, eigenaar van Plus Duin, deelt zijn ervaring met en visie op experimenteren in de supermarkt. Psycholoog Marlijn Huitink vertelt over haar onderzoek naar koop- en beïnvloedingsgedrag van jongeren en de mogelijke rol van de supermarkt daarin. De ochtend wordt interactief afgesloten met een symbolisch spel ontworpen door Jim van der Wardt van Circuloco. 

De bijeenkomst is bedoeld voor stakeholders, lokale voedselproducenten, beleidsmakers, consumenten en verdere geïnteresseerden zijn zeer welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.flevocampus.nl