Weerwind

Oud-burgemeester Franc Weerwind heeft 5000 kilometer privé kilometers gemaakt met de dienstauto en dat had hij niet mogen doen. Hij wist, zoals een goed politicus betaamt natuurlijk van niets. Ik denk dat hij hoopte dat hij ermee weg zou komen. Maar helaas voor hem is dat niet gebeurd. Er zit dus niets anders op dan dat hij de kosten die hij heeft gemaakt en heeft laten betalen door de gemeente Almere moet terug betalen. Laat ik er van uitgaan dat de dienstauto 1 op 10 rijdt en er dus 500 liter benzine is verbruikt. We rekenen met 2 euro per liter en hij dus 1.000 moet terug betalen aan de gemeente. En, dat vind ik, hij  1.000 aan een goed doel moet schenken in de gemeente Almere. Daarmee is de kous af.

Peter Kemper

Stadsklooster

Er is een tijd geweest dat er regelmatig de uitspraak 'Het kan in Almere' gebezigd werd, maar sinds de negatieve berichten over de Floriade hoor je het niet meer. En toch: toen ik in de Almere Deze Week las, dat er plannen zijn om het Kasteel van Almere ‘om te toveren’ in een Stadsklooster riep ik uit: 'Dit MOET KUNNEN in Almere'. Op het eerste gezicht, lijkt het mij een geweldig mooi plan van Marianne van Poortvliet, die spreekt namens een groep Almeerse christen die al vanaf 2018 met genoemd plan bezig zijn. Zij willen een plek 'Waar Geloof, Hoop en Liefde samen kunnen komen' door samenkomsten of je te bezinnen tijdens een retraite in het Stadsklooster waarbij we ruimte maken voor God. Gewoon los komen van alles wat lawaai en veel te veel prikkels geeft, daar zijn wij aan toe en denkenden aan een kruiden / moestuin, boomgaard en een zorgboederij kan, juist voor ons stadsmensen, helend werken. Blijft voor mij alleen nog de vraag wat er wordt verstaan onder ‘een groep Almeerse christenen’. Hoe mooi zou het zijn als het op oecumenische basis geënt is.

Wim van Putten, Almere Buiten                                                              

Stadsklooster (2)

We zijn aangenaam verrast dat het artikel over kasteel Almere op de voorpagina terecht is gekomen. We hebben via verschillende wegen ontzettend veel enthousiaste reacties ontvangen. De komende tijd gaan we met meerdere mensen in gesprek om dit plan verder in detail uit te kunnen werken. Wat zit onze stad toch vol met prachtige mensen die hart hebben voor Almere!

Marianne van Poortvliet en team