27.000 euro voor herstel Flevolandse amateurkunst

FLEVOLAND - Het Rijk stelde anderhalf miljoen euro herstelgelden beschikbaar om de amateurkunst te helpen zich te herstellen van de coronacrisis. Flevoland krijgt een bedrag van 27.000 euro. 

Tijdens de coronapandemie stonden alle culturele activiteiten zo goed als stil. Voorstellingen en voorbereidingen vielen in het water. De Flevolandse amateurkunstorganisaties zagen het aantal leden en hun inkomsten teruglopen. De wederopbouw van het amateurkunstleven is daarom hard nodig. 

De herstelgelden voor Flevoland worden ingezet om elkaar weer te ontmoeten en activiteiten, verenigingen en culturele bewonersinitiatieven zichtbaar te maken. Zo hebben Cultuurfonds Almere, Stichting de Kubus en Cultuurkring Urk plannen voor een digitaal platform of cultuuragenda’s. Noortje Braat van Cultuurfonds Almere: “In Almere bieden we verschillende mogelijkheden aan amateurkunstenaars om te herstellen na corona en nieuwe stappen te zetten. Zo ondersteunen we verenigingen en culturele initiatieven van inwoners met het uitvoeren van projecten. Zowel met geld als door mee te denken. Heel fijn dat we nu met deze extra middelen hun zichtbaarheid kunnen vergroten.”

Kunstlink Flevoland volgt de voortgang en resultaten binnen de zes gemeenten. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.kunstlinkflevoland.nl/nieuwsbrief.