Lesley van Hilten, nieuw raadslid van de VVD. (Foto: aangeleverd)
Lesley van Hilten, nieuw raadslid van de VVD. (Foto: aangeleverd)

Lesley van Hilten, nieuw VVD-raadslid

‘Leg goed uit wat jouw partij wil’

ALMERE – Lesley van Hilten is het nieuwe raadslid van de VVD. Na het vertrek van fractievoorzitter Colette Holter kwam er in de partij een plek in de raad vrij die zij nu inneemt.

Hilten is geen onbekende in de raad. Ooit was zij fractie-assistent bij het CDA. “Daar ging het vooral over het gezin als hoeksteen van de samenleving, maar ik vond steeds meer dat het individu centraal moet staan. In mijn werk zag ik ook dat het gezin ook belemmerend kan werken voor het individu. Die gedachtegang vond ik terug bij de VVD. In 2021 stopte zij bij het CDA. In 2022 kwam Hilten op de kieslijst van de VVD.

Veiligheid

Van Hilten gaat zich bij de VVD vooral bezighouden met de veiligheid in Almere. “Dat is een groot onderwerp in onze stad. Er moet meer aandacht komen voor de georganiseerde criminaliteit en de jeugdcriminaliteit. Ik vind dat ook echte VVD-speerpunten.” Een aantal jaren geleden diende de VVD een initiatiefvoorstel veiligheid in. Dat heeft een aantal jaren stilgelegen. “Bij het nieuwe actieplan veiligheid gaat dat voorstel worden meegenomen”, zegt Van Hilten. Verder heeft zij stadsontwikkeling in haar portefeuille.

Rechten

Van Hilten voelt zich een echte Almeerse. “Ik ben geboren in Amsterdam, maar ben opgegroeid in Almere. Ik woon hier al 35 jaar, net als mijn leeftijd. Tien jaar lang was zij docent in het basisonderwijs. “Ik heb dat met veel passie gedaan, een prachtig beroep. Maar met drie kleine kinderen was dat niet goed meer te combineren.” Van Hilten pakte de studie rechten op. “Ik heb nog niet de ambitie om bijvoorbeeld advocaat te worden. Nu studeer ik om te leren hoe ons rechtssysteem in elkaar steekt. En bij mijn raadswerk kan dat ook van pas komen.”

Onderbouwen

Het wantrouwen tegen de politiek wil Van Hilten ook tegengaan. “Natuurlijk moeten er compromissen gesloten worden, je moet altijd samenwerken met andere partijen. Waar het vaak aan ontbreekt is dat partijen hun standpunten niet voldoende onderbouwen. Dat kan echt beter. Dan snappen de inwoners ook beter waarom een partij een standpunt inneemt en ook waarom een partij niet al haar partijprogrammapunten kan binnenhalen. Geef duidelijkheid over het waarom en het begrip zal groeien en daarmee ook het vertrouwen.”