Het Almeers Orkest. (Foto: aangeleverd)
Het Almeers Orkest. (Foto: aangeleverd)

Almeers Orkest zoekt met spoed strijkers

ALMERE - Het Almeers Orkest is een amateursymfonieorkest met zo’n dertig actieve leden. Elke woensdagavond om 20.00 uur repeteert het orkest in buurtcentrum De Draaikolk in Waterwijk. Het orkest is hard op zoek naar strijkers: eerste en tweede violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten.

Strijkers met enige jaren speelervaring die graag in een orkest willen samenspelen, zijn van harte welkom om een keer op de woensdagavond langs te komen, zegt Wilma Akkerhuis. Zij speelt al een paar jaar met veel plezier viool in Het Almeers Orkest. "Wij zijn nu net weer begonnen aan het repertoire van ons aanstaande zomerconcert op zaterdag 24 juni", vertelt ze enthousiast. "Op onze lessenaars staan nu onder andere muziek uit de West Side Story en de Ouverture Rosamunde van Schubert."

De juiste snaar

Mede-violiste Nathalie Rooze vult aan: “We repeteren onder leiding van een fijne dirigent, die altijd ‘de juiste snaar’ bij ons weet te raken. Er heerst een ontspannen sfeer, waardoor iedereen zich snel thuis voelt in ons orkest.” 

"Samen spelen is voor elke muzikant zo leuk om te doen," vindt Wilma. "En het is elke keer weer een uitdaging om een mooi concert te kunnen geven met elkaar."

Meer informatie? Kijk op www.hetalmeersorkest.nl of bel met Wilma Akkerhuis, 06 135 47 402.