(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Woonzorgcentrum Poortzicht ontvangt eerste bewoners

Algemeen

POORT - De eerste bewoners in het nieuwe woonzorgcentrum Poortzicht zijn gearriveerd. Woonzorgcentrum Poortzicht is een nieuwe locatie van Zorggroep Almere en biedt een thuis aan 35 mensen met dementie.

Iedere etage heeft een ruim balkon waar de bewoners fijn kunnen zitten. Daarnaast komt op de begane grond een grote gezellige buurtkamer waar buurtbewoners, familie en de bewoners van Poortzicht gebruik van kunnen maken.

Leefcirkels

In Poortzicht hebben de bewoners veel bewegingsruimte, uiteraard afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de individuele bewoner. Het doel daarbij is om de bewoners zoveel mogelijk te laten leven zoals zij/hij dat thuis gewend was. Door de inzet van zogenaamde leefcirkels op maat kunnen we bewoners in maximale vrijheid laten wonen. Als de gezondheidssituatie het toelaat, kan de bewoner ongehinderd naar buiten.

Onderdeel maatschappij

Woonzorgcentrum Poortzicht ontwikkelt zich graag als aantrekkelijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De begane grond is daarom zó ingericht dat buurtbewoners hier kunnen aanschuiven voor een kopje koffie, kunnen meedoen aan diverse activiteiten en kunnen mee-eten met de bewoners. Ook met de bewoners van de naastgelegen seniorenflat willen we graag deze verbinding zoeken. Op deze wijze blijven de bewoners van Poortzicht onderdeel uitmaken van onze maatschappij.

Meer informatie over wonen in of werken bij Poortzicht is te vinden op zorggroep-almere.nl/poortzicht