Het dashboard is volgens Maserati-traditie afgewerkt. (Foto: aangeleverd)
Het dashboard is volgens Maserati-traditie afgewerkt. (Foto: aangeleverd)

Maserati beschaafd en stijlvol richting verwende kopers

ALMERE - Dromen mag. De Grecale GT is een redelijk betaalbare Maserati. Een haartje over de ton, maar in dat segment tel je dat ook neer voor een managementklasse zakenauto. Zet de Maserati tussen de meest exclusieve merken, dan valt de klap helemaal mee.

Door Rob van Ginneken

Toch kan de Maserati Grecale GT bogen op de gesoigneerde uitstraling die je van het nobele en ruim een eeuw oude sportwagenmerk verwacht. Toegegeven, in zekere zin is het een neef van Alfa Romeo, maar het is een kniesoor die erop let. In elk geval lanceert de sportwagenfabrikant een SUV-model met karakter, klasse en stijl. Ondanks zijn forse formaat van 485 centimeter oogt de Italiaan redelijk ingetogen. Hij doet vaag aan Aston Martin denken. Knap gedaan.

Sportieve DNA

Ondanks zijn hoge bouw oogt de Grecale GT sportief. Kijk naar de spoilers en diffusors, de vier vuistdikke uitlaatpijpen en opvallende gele remklauwen op de grote schijfremmen. Alles straalt uit: deze auto vertelt geen flauwekul!Ook zakelijke rijders vinden pluspunten als ze na hun Audi’s en BMW’s wat anders willen. De Grecale GT oogt representatief. Een liefhebbersauto zonder dat het zogezegd ‘schrijnt’ wanneer je bij een relatie voorrijdt. Bovendien heeft hij een heel verdienstelijke bagageruimte en biedt hij een prima zitcomfort achterin. De Grecale GT heeft standaard vierwielaandrijving, dus bij de ‘middenstoel’ achterin zit de ‘aandrijftunnel’ een beetje in de weg. Maar toch: een verrassend veelzijdige auto. Kom er maar eens om bij menig ander sportwagenmerk.

Fraaie afwerking

Een troefkaart is de fraaie en hoogwaardige afwerking, met rondom strak gestikt leder en hout- en metaalaccenten. Ook voorin is het zitcomfort – luxe sportstoelen – uitstekend en je kijkt uit over een stijlvol en met gevoel voor Maserati-traditie afgewerkt dashboard. Op de drie beeldschermen en het fraaie klokje valt weinig tot niets op af te dingen en de boel is goed te bedienen. De uitrusting is vanzelfsprekend uitbundig.Maserati stapt de moderne tijd binnen. Er komt binnenkort een volledig elektrische versie aan. Deze Grecale GT is een hybride versie. De tweeliter- en een elektrische motor stampen er samen 300 pk uit, bij een draaglijk verbruik rond 1 op 12. Hij accelereert als een raket en doet op de Autobahn lekker mee. Het onderstel verwerkt het allemaal soepel: een stevig geveerde en lekker dynamisch sturende auto. Zonder al te veel offers aan het comfort. Het wordt zeker hun beste verkopende model.

De auto doet vaag aan Aston Martin denken. (Foto: aangeleverd)
Ondanks zijn hoge bouw oog de Grecale GT sportief. (Foto: aangeleverd)