(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock)

Forum voor Democratie wil grijperhub tegen zwerfvuil

ALMERE – Iedere Almeerder ergert zich eraan: rondslingerend zwerfafval. De politieke partij Forum voor Democratie wil iets aan het zwerfafval doen door in Almere in de wijken grijperhubs beschikbaar te stellen.

Door Robert Mienstra

Die grijperhubs bestaan uit een afvalgrijper en een vuilniszak die zichtbaar aanwezig zijn voor de inwoners en hierdoor een actieve uitnodiging zijn om bij te dragen aan een schone leefomgeving. De partij heeft hiervoor een motie aangekondigd in de gemeenteraad.

Voorbeeld

Forum voor Democratie neemt Utrecht als voorbeeld. Daar is een project gestart met grijperhubs in de wijken. ‘Het Utrechtse project is een succesverhaal stelt Forum voor Democratie in haar motie, ‘men begon met 5 grijperhubs en inmiddels staan er 25 grijperhubs in de Utrechtse wijken.’

Start

In Almere is het voor inwoners mogelijk zelf een grijper bij de gemeente aan te vragen. ‘De hubs zijn daar een mooie aanvulling op voor een opschoonommetje', stelt de partij. Zij wil dat er in Almere een project start met ongeveer 5 verschillende locaties in de stad.