Vorige week werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. (Foto: aangeleverd)
Vorige week werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. (Foto: aangeleverd)

Milieu Service Nederland helpt Challenge Almere-Amsterdam verduurzamen

ALMERE - Challenge Almere-Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Milieu Service Nederland. Samen gaan ze de komende drie jaar op zoek naar manieren om Challenge Almere-Amsterdam nog beter te verduurzamen. 

De samenwerking werd vorige week, in het bijzijn van een groep vrijwillige Challenge Almere-Amsterdam managers, ondertekend. Tegelijkertijd werd een brainstorm gedaan om direct manieren te verzinnen waarop Challenge Almere-Amsterdam de komende editie, die gepland staat op 9 september, al kan verduurzamen. 

“We hebben de afgelopen jaren al ingezet op verduurzaming van ons event, maar we kunnen en willen nog meer doen”, vertelt organisator Jefry Visser. “Een professionele partner als Milieu Service Nederland heeft veel meer expertise op dit gebied.” Dennis Ostendorf, commercieel directeur van Milieu Service Nederland: “We gaan ons als duurzaamheidspartner richten op communicatie en gedragsverandering, met als focus afvalscheiding bij de bron.”

Eerste stappen

De eerste stappen zijn meteen gezet. Visser: “Er komt bijvoorbeeld meer en duidelijkere signing op en rondom het evenemententerrein, waardoor publiek en atleten hun afval beter kunnen scheiden. Daarnaast gaat de aanwezige horeca werken met statiegeld op de bekers en herbruikbare materialen, én hebben we met Milieu Service Nederland al een project lopen waarmee we het recyclen van gebruikte bidons mogelijk gaan maken.”