Aquarel Rooie Donder van Liesbeth van der Pol.
Aquarel Rooie Donder van Liesbeth van der Pol.

Ontwerperscafé XL met architect Liesbeth van der Pol

ALMERE - Tijdens het Ontwerperscafé XL op 7 april bespreekt architect Liesbeth van der Pol, bekend van de Rooie Donders in Almere Buiten, haar zogeheten Seven Lamps: de zeven uitgangspunten die de kern van haar ontwerpfilosofie vormen.

Liesbeth van der Pol studeerde in 1988 cum laude af aan de TU Delft. In 1989 vestigde zij zich als zelfstandig architect en in 1995 richtte zij samen met haar partner Herman Zeinstra het bureau Atelier Zeinstra van der Pol op. Een bureau dat snel groeide en bekendheid kreeg met een grote verscheidenheid aan projecten, waaronder woningbouw, gebouwen voor cultuur en industrie. In 2007 was zij één van de mede-oprichters van Dok architecten, waar zij samen met Patrick Cannon aan het hoofd staat. Zij adviseerde als Rijksbouwmeester de regering over het architectuurbeleid, was Supervisor Architectuur en Stedenbouw van Schiphol Airport en was Coördinerend Architect van de renovatie van het noordelijk deel van het Binnenhof-complex in Den Haag. Momenteel is in de Kunsthal van Kunstlinie een tentoonstelling te zien over haar werk en ontwerpfilosofie.

Het Ontwerperscafé XL vindt op vrijdagavond 7 april van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Kunstlinie Almere. Na de bespreking gaan Van der Pol en haar tafelgasten met elkaar in gesprek, waarbij het publiek gelegenheid krijgt om aan te haken. Meer info en tickets via kunstlinie.nl/vanderpol.