Crazy Little Things. (Foto: aangeleverd)
Crazy Little Things. (Foto: aangeleverd)

Queen: The Story naar Almere

ALMERE - Queen: The Story is de nieuwe theater-tour van de Nederlandse Queen Tribute Band Crazy Little Things. Tijdens de show geeft de groep een volstrekt uniek kijkje in de muzikale keuken van deze legendarische Engelse band. Op donderdag 16 maart is de show te zien in Kunstlinie Almere. 

Crazy Little Things is niet de standaard tribute-band met uitdossingen en look-a-like personages. Het idee voor Queen: The Story komt uit de koker van de bekende Muziekjournalist en Veronica-DJ Jean-Paul Heck die tevens de drummer van de band is. ,,Als journalist en hoofdredacteur heb ik twee leden van Queen in de afgelopen 25 jaar meerdere keren gesproken. Daarbij werd al snel duidelijk dat zij niets hebben met Queen Tribute Bands die er op het podium precies zo uit willen zien als het originele Queen. Dat is precies de reden waarom we ons met Crazy Little Things volledig focussen op de songs en de sound van Queen.” 

Crazy Little Things bestaat uit zeven leden en volgens Heck is dat een groot pluspunt. ,,Daardoor zijn we in staat om de bombastische sound van Queen weg te zetten. Dat is ook precies wat wij tijdens Queen: The Story gaan doen. Het is een echte rockshow waarin op een vileine manier veel elementen van oude Queen-shows hebben geïntegreerd.” 

Queen-verhalen

De groep speelde de laatste jaren op talloze grote festivals en poppodia, maar de overstap naar het theaterpodium is volgens Heck een logische stap. ,,De focus tijdens de show is op de muziek gericht, maar ik wilde het graag larderen met mooie Queen-verhalen.” Daarbij zitten ook een aantal persoonlijke passages. Heck haalde in 2011 Queen-gitarist Brian May naar Nederland voor een grote gitaarprijs. Daarnaast bezocht hij in het verleden zowel May als drummer Roger taylor waar hij in Engeland thuis bij de heren langs ging. 

Tickets zijn verkrijgbaar via kunstlinie.nl. Voor tourdata, zie: www.thecrazylittlethings.nl