Links wethouder Alexander Sprong, midden in groen jasje Adri Bax. (Foto: aangeleverd)
Links wethouder Alexander Sprong, midden in groen jasje Adri Bax. (Foto: aangeleverd)

Kleine ondernemers in Almere Haven krijgen energiebesparing cadeau

Algemeen

Vijftig kleine ondernemers in Almere Haven krijgen gratis energieadvies en energiebesparende producten, samen ter waarde van 1000 euro. De helft van het bedrag is voor energiebesparende producten en de andere helft is voor een jaar lang energieadvies.

Met het geld worden de ondernemers geholpen om de energierekening zo laag mogelijk te houden in tijden van enorme stijgingen. De aangeschafte producten worden ook geïnstalleerd. De actie geldt voor kleine lokale ondernemers in Almere Haven met een eigen pand (eigenaren en huurders).

Pakket

De energieadviseur van energieadviesbureau Klimaatroute gaat langs de ondernemers en voert een energiescan uit. Hij stelt een op maat gemaakt pakket samen met energiebesparende maatregelen die het meest opleveren. De ondernemer is nergens toe verplicht en beslist zelf wat hij wel of niet laat doen in de winkel.

Adri Bax

Wethouder Alexander Sprong ging samen met een energieadviseur en de centrummanager Almere Haven langs bij twee ondernemers. Zo ging Sprong langs bij schoenenwinkel Bax Schoenen aan de Kerkgracht. Hier was de energiescan al eerder gedaan en werd nu het rapport overhandigd waarin alle mogelijke maatregelen worden uitgelegd. “Ik heb zelf al best veel gedaan en ik was daarom wel verrast dat er nog meer mogelijkheden zijn. Niet alles kan met die 500 euro, maar het is wel weer een stap in de goede richting, zeker als je ziet dat je veel kleine maatregelen alweer binnen een of twee jaar terugverdient”, zegt Adri Bax.