Het Apollo Ensemble. (Foto: Wouter Jansen)
Het Apollo Ensemble. (Foto: Wouter Jansen)

Première Passieconcert Apollo Ensemble in Almere

HAVEN - Het Apollo Ensemble gaat, samen met een achttal vocalisten, vanaf vrijdag 17 maart op tournee door Nederland met de Brockes-Passie van de relatief onbekende Duitse componist en operaproducent Reinhard Keiser (1674-1739). De première is op vrijdag 17 maart om 20.00 uur in kerkcentrum Goede Rede in Almere.

Barthold Heinrich Brockes, dichter uit Hamburg, schreef in 1712 een libretto over het lijden en sterven van Christus. Veel componisten gebruikten het als basis voor hun passieconcerten. De eveneens in Hamburg woonachtige Reinhard Keiser was de allereerste die het libretto van zijn stadgenoot Brockes van muziek voorzag. Hij bracht het op de planken in samenwerking met de Duitse dichter zelf. De tekst, met al zijn dramatische en beeldende passages, was koren op de molen van de componist die een voorliefde had voor muziektheater. 

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble heeft verschillende Brockes-Passies uitgevoerd en werd er wereldberoemd mee, maar deze versie van Reinhard Keiser hadden ze nog niet gehad. Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, waarvan de musici uit alle windstreken komen. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die al 17 jaar prominent lid is van Ton Koopmans Amsterdam Baroque Orchestra.

Reserveren: www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.