LTC Waterwijk houdt een open dag (Foto: aangeleverd)
LTC Waterwijk houdt een open dag (Foto: aangeleverd)

Tennisseizoen van start

LTC Waterwijk op weg naar 40-jarig jubileum

Door Henk Mathlener

WATERWIJK - LTC Waterwijk bestaat volgend jaar 40 jaar en houdt op zaterdag 25 maart haar traditionele Open Dag, waar iedereen kennis kan maken met de tennissport. 

Bij het openingstoernooi kan jong en oud, ervaren en onervaren een partijtje spelen op een van de acht gravelbanen van de tennisvereniging. Voor de kleintjes is er een speeltuin, een springkussen, een poffertjeskraam en wordt er door de nieuwe kantinecommissie de hele dag gezorgd voor een drankje en lekkere hapjes. Van 11.30 tot 13.00 kan de jeugd zijn slag slaan, terwijl er vanaf 13.30 een Open Inlooptoernooi gepland staat voor alle senioren, zowel leden als niet-leden.

Voorzitter Karin Timmerman begon zo’n zes jaar geleden aan haar taak en heeft tot op de dag van vandaag nog geen dag spijt gehad van het aanvaarden van deze functie. Karin: “Ik ben 25 jaar geleden met mijn man en kinderen lid geworden van LTC Waterwijk. Als zelfstandig ondernemer ben ik gewend om aan de slag te gaan en mogelijkheden te zien. Corona heeft er voor gezorgd dat alles een beetje stil is komen te staan, maar nu gaan we er met het bestuur en de grote groep enthousiaste vrijwilligers volle bak tegenaan om LTC Waterwijk meer op de (tennis) kaart te zetten. We krijgen niet voor niets heel vaak complimenten over ons park en de uitstekend verzorgde gravelbanen.”

Ledenaantal

Het ledenaantal is door de komst van een grote groep dertigers gegroeid, maar door ouderdom, blessure en andere redenen haakten er ook weer mensen af. De vereniging wil groeien en organiseert in de komende tijd allerlei activiteiten om dit te realiseren. Zo staan er allerlei toernooien op de rol, maar ook worden feestjes, tafeltennis- en klaverjasavonden georganiseerd. In 2022 is ook de samenwerking met Tennisschool VTA gestart. De tennisschool wordt geleid door Tessa Farenhorst en trainer MJ Cairo die professioneel tennis heeft gespeeld. VTA is er ook bij op de open dag van Waterwijk en geeft gratis een proeflesje. 

Jeugd

"Het zou het natuurlijk super zijn als mede door deze toppers meer (beginnende) tennissers en natuurlijk de jeugd de weg naar Waterwijk weet te vinden", zegt Timmerman. “Het niveau van onze leden is al best hoog. Van de zes competitieteams zijn er vorig jaar vier teams kampioen geworden. Dit voorjaar hebben we acht competitieteams, waarvan een team in de hoofdklasse. Het niveau gaat hier zeker omhoog, omdat je bij ons met acht gravelbanen altijd kunt spelen en niet wordt afgehangen. Volgens de KNLTB is trainen en spelen op gravel een belangrijke voorwaarde om de tennisontwikkeling van spelers te stimuleren. 

Demonstratiewedstrijd

Op zaterdag 25 maart staat er een demonstratiewedstrijd gepland en ook probeert LTC om met de buurtscholen een tennisdag te organiseren om de leerlingen gratis met deze sport kennis kunnen maken. ”We bruisen met z’n allen van de energie.En als we dan in de toekomst nog padelbanen kunnen realiseren kan ons cluppie niet meer stuk”, aldus Timmerman.