Het zuidelijk deel van het Almeerderstrand wordt enkele maanden afgesloten voor bezoekers. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het zuidelijk deel van het Almeerderstrand wordt enkele maanden afgesloten voor bezoekers. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Deel Almeerderstrand enkele maanden afgesloten

Algemeen

ALMERE -  De dijk langs het Almeerderstrand wordt omgevormd tot een duinlandschap. Vanwege deze werkzaamheden wordt een deel van het strand van 15 maart tot eind juli afgesloten voor bezoekers. Ook het hondenstrand is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk, zo meldt de gemeente Almere.

De aanleg van DUIN gaat de komende jaren door in de richting van de A6. Om het landschap goed aan te laten sluiten op het strand, wordt op het zuidelijk deel van de IJmeerdijk zand aangebracht. Ook wordt op het meest zuidelijk deel van het gebied - ter hoogte van het spoor - een nieuwe parkeerplaats aangelegd voor bezoekers van het Almeerderstrand.

Bereikbaarheid strand

Het zand dat voor de werkzaamheden nodig is wordt per schip aangevoerd en op het strand bij de Hollandse brug overgeladen in vrachtwagens. Die rijden vervolgens over zuidelijk deel van het strand naar de dijk. Daarom is dit deel van het strand, waaronder het hondenstrand, in de periode van 15 maart tot 15 juli tijdelijk afgesloten. 

De rest van het Almeerderstrand, Poortdok, StrandLAB, Stad & Natuur en Vis à Vis blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar via onder andere de Poortdreef en de Muiderzandweg. Het fietspad evenwijdig aan de IJmeerdijk (vanaf het hoogbouwgebied DUIN tot aan het spoor) wordt afgesloten en verwijderd. Hiervoor komt een omleidingsroute.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden eind juli zijn afgerond. Blijf op de hoogte via https://www.almere.nl/wijken-in-almere-poort/duin/werkzaamheden-ijmeerdijk