Zo groeit een aubergine. (Foto: Rolf van Koppen)
Zo groeit een aubergine. (Foto: Rolf van Koppen)

Kom in de Kas dit jaar in teken van liefde

BUITENVAART - Kom in de Kas staat dit jaar in het teken van liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor producten uit de kas. In Almere openen op zaterdag 1 april zeven bedrijven en op zondag 2 april vijf bedrijven hun deuren voor publiek. 

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers te werk gaan. Omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, valt er veel te leren. Het glastuinbouwgebied van Almere is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Een breed scala van bedrijven met moestuinen onder glas, lelies, rozen, stephanotis en pot- en perkplanten in de kas. Naast de tuiners die kweken voor de groothandel zijn er ook diverse bedrijven die ‘local for local’ werken. Het gebied richt zich meer en meer op de verbinding met stad en tuinbouw, waarbij de consument bij de kweker kan inkopen.

Activiteiten

De kwekers staan tijdens Kom in de Kas klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden. Hoe zij de producten kweken, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen springen op een springkussen, popcorn en suikerspinnen eten bijvoorbeeld. 

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt voor de 45e keer georganiseerd. In Almere doen acht bedrijven mee en zij hebben elk iets eigens te bieden. De openingstijden zijn zaterdag 1 en zondag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven of langs de kant van de weg. 

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Meer informatie over de deelnemende Almeerse bedrijven is te vinden op www.komindekas.nl/locaties/almere