Het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest. (Foto: Esther van der Voort)
Het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest. (Foto: Esther van der Voort)

Jeugd Gitaarensemble Festival in Almere

STAD - Tientallen jonge gitaartalenten komen op zondag 2 april bij elkaar voor het allereerste Jeugd Gitaarensemble Festival in Kunstlinie Almere. Dit jaarlijks terugkerende evenement, op initiatief van de Stichting Gitaarorkest Nederland, staat in het teken van muzikale verbondenheid en het plezier van samenspel vóór en met elkaar.

Het festivalthema van dit jaar is 'circus´. De jeugdensembles verzorgen van 15.00 tot 17.00 uur een  gezamenlijk optreden op hun meest geliefde instrument, de gitaar, voor elkaar én overig geïnteresseerd publiek. Artiesten van Circus Kabel geven dit slotconcert extra kleur met professionele circusanimatie.

Circusworkshops

Op het programma staan de drie eigen jeugdgroepen van de de Stichting Gitaarorkest Nederland: Gitaarorkest Ponticello, Gitaarensemble De Ontdekking en het Nederlands Jeugd Gitaarorkest, plus het Noord-Nederlands Gitaarensemble uit Groningen en het Magician Trio. Daarnaast sluiten leerlingen van muziekscholen en lespraktijken uit de regio Almere aan om een eerste podiumervaring op te doen. Alle gitaristen krijgen de kans om circusworkshops te volgen om het plezier en de uitdaging van jongleren zelf te ervaren.

'Samen inspireren' 

Onder het motto ‘Samen Inspireren' brengt Stichting Gitaarorkest Nederland sinds 2005 gitaristen van alle leeftijden en speelniveaus in Almere bij elkaar om met elkaar muziek te maken, van elkaar te leren en samen inspiratie op te doen. Met vier bloeiende gitaarorkesten, talloze projecten in Almere en daarbuiten, concerten, workshops en lessen, biedt de stichting een uitgebreid podium aan dit veelzijdige instrument dat zoveel muziekstijlen en culturen verbindt.

Tickets

Kijk voor het programma op www.gitaarorkest.nl/event/festival. Tickets kosten 10 euro (jongeren tot 18 jaar gratis) en zijn verkrijgbaar aan de deur.