Kandidaten nomineren voor Stop Plastic Speld

ALMERE - Op 31 mei is de derde editie van het Stop Plastic Waste Event, georganiseerd door de drie Rotaryclubs in Almere. Tijdens dit evenement wordt de Stop Plastic Speld uitgereikt aan een organisatie of persoon die actief werkt aan de reductie en eliminatie van plasticgebruik in de regio.

In 2022 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt aan Aktief Bloemsierkunst uit Almere, voor hun initiatief om hun bloemen voortaan in gerecycled papier te verpakken. Ook Almeerder Bert Gijsberts ontving een ere-speld voor zijn vele plastic reductie initiatieven. Dit jaar krijgen inwoners van Almere de kans om te beslissen wie deze prijs verdient. Zij kunnen hun kandidaat nomineren via www.stopplasticwaste.org.

Alle nominaties worden verzameld en dit resulteert in een stemlijst die vanaf begin april beschikbaar zal zijn. Dan kan er worden gestemd op de genomineerden. De winnaar wordt bekendgemaakt worden tijdens het Stop Plastic Waste Event op woensdag 31 mei.

Het Stop Plastic Waste initiatief is bedoeld om bedrijven te inspireren en aan te moedigen om na te denken over plasticreductie in hun bedrijfsvoering. Tijdens de Floriade 2022 werden twee Stop Plastic Waste Events georganiseerd, wat resulteerde in vier actieprogramma’s om tot plastic reductie te komen. Kandidaten nomineren kan tot 31 maart.