Het publieksfestival opent met de voorstelling UP! (Foto: Maite Garra)
Het publieksfestival opent met de voorstelling UP! (Foto: Maite Garra)

Kaartverkoop 2turvenhoog festival van start

Uit

ALMERE – 2turvenhoog, het kunstenfestival voor de allerkleinsten, is van 12 tot en met 16 april weer in Almere. “Voor deze 24e editie hebben we weer een prachtig programma samengesteld in Kunstlinie, maar ook op diverse andere locaties in Almere”, vertelt directeur Ingrid Wolff. “In totaal zijn er maar liefst 85 voorstellingsmomenten.” 

Het festival is voor kinderen van 0 tot 6 jaar, maar veel voorstellingen zijn volgens Wolff ook leuk voor oudere kinderen en volwassenen. “2turvenhoog is vaak een eerste kennismaking met theater en kunst. Hoe mooi is het voor ouders om dit samen met hun kind te beleven?” 

Trots

”We hebben weer ons best gedaan om mooie en kwalitatief goede voorstellingen te programmeren voor hele jonge kinderen”, zegt Wolff. Zij is trots op de openingsvoorstelling UP!, een akoestische voorstelling van Franse makers, waarbij de kinderen betoverd worden door vreemde geluiden. “Maar ook heel leuk zijn de snotterige opera Loopneus, de acrobatische voorstelling Slinger en de voorstelling Onder de tafel, waarbij het publiek plaatsneemt onder een enorme tafel van 5 bij 5 meter om getrakteerd te worden op een schaduwvoorstelling.”

Babyvoorstelling in Goede Rede

In samenwerking met Goede Rede Concerten is op zaterdag 15 april de babyvoorstelling Wiegeling in de kleine zaal van de kerk in Haven. “Een muzikale ode aan het wiegelied, voor de allerkleinsten van 6 tot 18 maanden. Op de zondag ook in Kunstlinie te zien.” In Corrosia in Haven is op woensdagmiddag 12 april de voorstelling Plock! te zien, met dansende verf en een acrobatische schilder.

Ouder en Kind Festival

Dit jaar werkt 2turvenhoog ook samen met het Ouder en Kind Festival dat zaterdag 15 april plaatsvindt op het Arnhemplein. “Daar is de voorstelling Expo-oH! gratis bij te wonen. Het publiek stapt een installatie binnen en wordt door dansers uitgenodigd om mee te bewegen”, vertelt Wolf. Deze interactieve voorstelling is zondag 16 april ook te zien in Kunstlinie als betaalde voorstelling. 

Kunst is Leuk

Bij Kunst is Leuk aan de Schutterstraat zijn de hele festivalweek diverse kunstinstallaties met performances te bewonderen. Zoals de installatie Wolf, gemaakt in opdracht van museum in oprichting M., en De staat van de mol, waarbij het publiek onder de grond het verhaal van de mol in Flevoland kan ervaren.

Voor alle kinderen

“Omdat het festival er voor alle kinderen wil zijn, hebben we het weer zo laagdrempelig mogelijk gemaakt”, benadrukt Wolff. Kaartjes voor de voorstellingen kosten 10 euro (proeftuinvoorstellingen 6 euro). Alle kunstinstallaties zijn gratis toegankelijk. Voorafgaand aan de publieksvoorstellingen is er weer een besloten programma voor basisscholen en de kinderopvang. 

“We zijn buiten het festival om het hele jaar door ook steeds meer actief met verschillende projecten, zoals de Nieuwe Makers vanuit het FlevoLab, het schoolprogramma Jong Beginnen en projecten in samenwerking met de De Schoor. We richten ons ook steeds meer op Almere als hoofdstad, de stad waar 2turvenhoog destijds ook is gestart.”

Ga voor het volledige programma en kaarten naar de vernieuwde website www.2turvenhoog.nl.