Woonkamer van de locatie aan de Mickey Mousestraat. (Foto: aangeleverd)
Woonkamer van de locatie aan de Mickey Mousestraat. (Foto: aangeleverd)

Focus4Care: woonbegeleiding voor jongvolwassenen met autisme

ALMERE - Focus4Care is een woonvorm speciaal voor jongvolwassenen met autisme. In dit begeleid/beschermd wonen traject is plaats voor bewoners met een IQ van 80 en hoger, in de leeftijd vanaf 18 jaar. 

Focus4Care is een beschermde woonvorm en is de eerste stap in de richting van (zo) zelfstandig mogelijk wonen. Binnen maximaal 3 jaar zal er een duidelijk beeld zijn van waar de kwaliteiten en valkuilen voor de bewoners liggen en wat hun wensen wat betreft de toekomst zijn. 

Persoonlijk begeleidingsplan

Focus4Care is van mening dat jongeren met autisme veel kunnen, maar begeleiding nodig hebben op individuele aandachtsgebieden. Het persoonlijk begeleidingsplan is de basis voor de begeleiding op maat die nodig is voor de bewoner om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. De begeleiding is in handen van een professionele zorgaanbieder die kennis en ervaring heeft met autisme, in samenwerking met de ouders.

Zeven leefgebieden

Er is aandacht voor zeven leefgebieden: dag- en vrijetijdsbesteding, sociale vaardigheden, communicatie, lichamelijke- en geestelijke gezondheid, persoonlijke verzorging, huishouden, geldzaken en administratie. Alle bewoners beschikken over een eigen kamer en delen badkamer, toilet en keuken. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken in het ruime woonhuis. De begeleiding wordt gefinancierd met een persoonsgebonden budget (PGB) op basis van de Wmo indicatie (gemeente) of een Wlz indicatie (GGZ-grondslag). 

Open huis op 31 maart

Kijk voor meer informatie op www.focus4care.com of bezoek het open huis op vrijdag  31 maart van 16.00 tot 20.00 uur op de locaties aan de Hildokropstraat 8 en het Mickeymousestraat 17 in Almere.