Afbeelding

Passiespel in kerk De Drieklank

BUITEN – In De Drieklank wordt zondag 2 april, Palmzondag, een Passiespel uitgebeeld: Jezus, de gevangen bevrijder. Het verhaal van Jezus wordt verteld, gespeeld en gezongen door gemeenteleden van De Drieklank en het koor Outside. 

Met het Passiespel wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Daarna breekt de stille week aan. Hiermee wordt de vastentijd die 40 dagen duurt afgesloten.

Het passiespel heeft een lange traditie en wordt nog altijd opgevoerd in verschillende delen van de wereld. Hoewel uitvoeringen tegenwoordig worden aangepast aan de moderne tijd, blijft het een belangrijk onderdeel van de christelijke traditie. Op zondag 2 april vindt voor het eerst een passiespel plaats in Almere. Hiermee introduceert De Drieklank een hernieuwde kennismaking met Jezus. 

Op Palmpasen wordt Jezus als koning der Joden met gejuich en Hosanna onthaald. Maar wie is deze Jezus die met zoveel gejuich wordt binnengehaald? Een heilige? Een gek? De uitspraken die Jezus in de synagoge doet, roepen meteen weerstand op. Uit de verhalen wordt duidelijk dat Jezus ongrijpbaar is voor mensen die hem wantrouwen of zich aan hem ergeren. Judas, een volgeling van Jezus, vindt dat Jezus begint door te slaan. Judas vindt dat er ingegrepen moet worden en neemt daarin zijn verantwoordelijkheid. Maar daarmee is het verhaal niet afgelopen...

Het is een verhaal van lang geleden, maar ook van vandaag. Het gaat over de keuzes die een ieder van ons kan maken in het leven. Het passiespel is zondag 2 april van 10.00 uur tot circa 11.30 uur in kerk De Drieklank aan de Chicagostraat 101 in Almere Buiten. Er wordt een grote opkomst verwacht, dus kom op tijd.