Advertorial

Behoefte aan beter zicht op betaald werk

ALMERE - De stichting Werken voor Werk in Almere organiseert op vrijdagochtend 14 april 2023 een klein evenement waar de ervaren werkzoekende van 45-plus en diverse partijen die hier een rol in spelen elkaar ontmoeten. 

Zet 14 april 2023 dus in je agenda en meld je vóór 7 april 2023 aan via https://werkenvoorwerk.nl/evenementen/informatiemarkt-werken-voor-werk/

Waarom doen we dit?

Tijden zijn veranderd sinds de Corona-jaren. We zien opeens de voordelen van de digitale wereld. Cursussen, workshops, solliciteren... we doen het tegenwoordig vooral online. Maar om elkaar echt te leren kennen, is elkaar ook in levenden lijve ontmoeten cruciaal. Even iets extra’s vragen als je het niet goed hebt begrepen, het ‘lezen’ van iemands lichaamstaal, dat gaat allemaal iets makkelijker en natuurlijker als je ook echt bij elkaar bent.

Ook de arbeids- en sollicitatiemarkt is hierdoor veranderd. De oudere en dus ervaren werkzoekende kan zelfs in de huidige krappe arbeidsmarkt maar moeilijk aan een geschikte baan komen. Er zijn bijvoorbeeld veel misverstanden over vermeende kwetsbaarheid van mensen die de 50 zijn gepasseerd. Maar er wordt wel verwacht dat we nog minimaal 17 jaar doorwerken. 

Elkaar ontmoeten

Hoog tijd dat we elkaar dus weer heel ‘ouderwets’ in het echt ontmoeten, met elkaar praten, elkaar stimuleren, elkaar begrijpen, ons netwerk uitbreiden en met elkaar oplossingen kunnen vinden. Dat is het doel van de stichting Werken voor Werk: contacten leggen, oudere werkzoekenden elkaar laten inspireren, elkaar actief en gemotiveerd houden en samen van problemen, op te lossen probleempjes maken.

Op werkenvoorwerk.nl kun je ook meer informatie vinden over Werken voor Werk.