De cursus wordt gegeven in Zephyr, Almere Buiten. (Foto: aangeleverd)
De cursus wordt gegeven in Zephyr, Almere Buiten. (Foto: aangeleverd) Shutterstock

Cursus Omgaan met dementie voor familie en mantelzorgers

ALMERE - Op donderdag 13 april start het Geriatrisch Expertisecentrum (‘GEC’) van Zorggroep Almere met de cursus ‘Omgaan met dementie’ in Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn in Almere Buiten. 

In deze cursus staan de familie en mantelzorgers van de mens met dementie centraal. Dementie heeft namelijk niet alleen veel invloed op de persoon die het treft, maar ook op de mensen om hem/haar heen.
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en een terugkombijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod: van praktische informatie over dementie, tot hoe de familie kan omgaan met de spanning die de ziekte op hén heeft. De deelnemers krijgen ook handvatten mee hoe om te gaan met stress en met het veranderend contact. Daarnaast kunnen zij eigen onderwerpen aanbrengen.

Ervaren cursusleiders

De cursus wordt gegeven door een ervaren GZ-psycholoog en GZ-Maatschappelijk werker van Zorggroep Almere. Beiden zijn ervaren cursusleiders. De bijeenkomsten vinden plaats in Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn aan de Fiep Westendorpstraat 1, Almere Buiten (Stripheldenbuurt). Meer informatie: zorggroep-almere.nl/dementie.