Foutgeparkeerde tweewielers worden weggehaald. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Foutgeparkeerde tweewielers worden weggehaald. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK) Almere DEZE WEEK

Fout geparkeerde tweewielers worden verwijderd

Algemeen

STAD CENTRUM - Om de overlast van fout geparkeerde fietsen en scooters in het centrum aan te pakken, gaat de gemeente deze fietsen verwijderen en krijgen scooterbezitters een boete. Zo blijft er voldoende ruimte voor voetgangers, rolstoelbezitters en kinderwagens.  

De fietsen die verwijderd gaan worden, krijgen eerst een waarschuwingslabel. Staat de fiets er nog een bepaalde tijd? Dan wordt de fiets verwijderd. Parkeren kan gratis in één van de fietsenstallingen in het centrum. Wie in het bezit is van een OV-chippas kan de fiets de eerste 24 uur gratis in de bewaakte fietsenstalling aan het Busplein of Landdrostdreef parkeren. Hier is plek voor 3500 fietsen.

Scootervakken

Scooters kunnen geparkeerd worden in de scootervakken op verschillende plekken in het centrum. Rondom het station zijn nieuwe scootervakken gecreëerd op het P.J. Oudplein en bij de ingang van de nieuwe fietsenstalling aan de Landdrostdreef. Binnenkort komen er ook nieuwe scooterplekken bij de nachtwinkel aan het Busplein. Alle fout geparkeerde scooters krijgen ook eerst een waarschuwingslabel. Staat de scooter erna weer fout geparkeerd? Dan wordt op basis van het kenteken een boete naar het huisadres gestuurd.

Fietsdepot

Langs de bibliotheek staan ook veel fout geparkeerde fietsen. Ook deze worden verwijderd en opgeslagen in het fietsdepot Esplanade, tegenover de Kunstlinie. De fietsen staan hier dertien weken opgeslagen en kunnen worden opgehaald tegen betaling van 25 euro  en op vertoon van een identiteitsbewijs en de fietssleutel. Ophalen kan zonder afspraak op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.