'Het is een zwaar bestaan' uit de musical Annie mag niet ontbreken in de show. (Foto: Suusfoto)
'Het is een zwaar bestaan' uit de musical Annie mag niet ontbreken in de show. (Foto: Suusfoto)

Theaterschool Almere viert 10-jarig bestaan met jubileumshow in Kunstlinie

Uit

ALMERE – Theaterschool Almere viert haar 10-jarig bestaan met een feestelijke jubileumshow, waarin alle favoriete nummers en hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar voorbijkomen. Op zondag 21 mei zijn er twee voorstellingen, om 13.00 en om 16.00 uur, in de grote zaal van Kunstlinie.

In cultureel centrum De Glasbak aan de Lierstraat worden al tien jaar lang alle lessen gegeven. “We hebben in al die jaren zoveel mooie, leuke en bijzondere dingen gedaan”, vertellen directieleden Gaby Waakhuijsen en Denise Messelaar. “Een greep daaruit zal straks terug te zien zijn in ons jubileumconcert. Zoals ‘The Addams Family’, waar wij in coronatijd een videoclip bij hebben gemaakt toen we vanwege de lockdowns niet konden optreden. ‘Het is een zwaar bestaan’ uit de musical Annie mag ook niet ontbreken, want dat nummer heeft echt élke groep bij ons wel een keer gezongen.”

Eén grote familie

Bij Theaterschool Almere leren kinderen niet alleen zingen, dansen en acteren. Ze leren ook samenwerken, zichzelf beter te presenteren en zelfverzekerder te worden. “Het is heel mooi om die persoonlijke groei en ontwikkeling te zien”, vinden Gaby en Denise. “Het is fijn om te horen dat kinderen bij ons echt zichzelf kunnen en durven zijn. Er ontstaan bovendien hechte vriendschappen. We zijn eigenlijk één grote familie.”

Talentenprogramma

Voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben is er een uitgebreid talentenprogramma, dat al vele jaren zijn vruchten afwerpt. Zo schitterden leerlingen in tal van grote producties, zoals The Lion King, de Tina Turner-musical, The Sound of Music en Kinderen voor Kinderen. “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen in aanraking komen met het werkveld”, vertelt Gaby. “Inmiddels hebben wij de nodige ervaring met het selecteren en voordragen van leerlingen voor audities. We zijn natuurlijk ontzettend trots als ze een mooie rol te pakken hebben. Zoals bijvoorbeeld Amy en Luca, die momenteel te zien zijn in de musical Les Misèrables.”

Samenwerkingen

Kinderen van Theaterschool Almere waren ook meermaals te zien in het tv-programma Even tot Hier van Niels van der Laan en Jeroen Woe. “Dit presentatieduo gaat ook de theaters in met de voorstelling ‘NG’, waaraan eveneens vijf van onze leerlingen meedoen”, zegt Denise. “We hebben ook veel lokale samenwerkingen, zoals met theatergezelschap BonteHond, Kunstlinie, Corrosia, het AJSO en Collage. En in de nieuwe voorstelling van Vis à Vis, Poppy’, doen straks ook kinderen van onze theaterschool mee.” 

Plezier staat bij Theaterschool Almere altijd voorop, benadrukken Gaby en Denise. “Resultaten en successen zijn natuurlijk geweldig, maar we vinden het vooral belangrijk dat de kinderen met een goed gevoel naar de lessen komen en dat ze plezier hebben in wat ze doen. Tijdens onze jubileumshow zetten wij vol trots al onze leerlingen in de spotlight.” Kaarten zijn verkrijgbaar via kunstlinie.nl.