De studenten presenteerden het magazine in bijzijn van minister Hanke Bruins Slot en burgemeester Hein van der Loo.
De studenten presenteerden het magazine in bijzijn van minister Hanke Bruins Slot en burgemeester Hein van der Loo. Rinus Lettinck

Studenten maken e-magazine over Almeerse Short Stirling

Algemeen

ALMERE - Een groep van twaalf studenten uit Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland heeft een e-magazine gemaakt over de Britse bommenwerper die in 1943 neerstortte in het Markermeer bij Almere en in 2008 werd gevonden.

Minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) nam het magazine donderdag in ontvangst, tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Almere met burgemeester Hein van der Loo en gedeputeerde Michiel Rijsberman.
Het magazine is door de studenten ontwikkeld en vertelt tegen de historische achtergrond van WOII het verhaal de bemanningsleden en hoe zij worden herdacht in het heden. Op deze manier geven de studenten dit belangrijke verhaal op een eigentijdse manier door aan toekomstige generaties. Hiermee vergroten zij tevens het besef hoe waardevol het is om vandaag de dag in vrijheid te kunnen leven en dat dit niet vanzelfsprekend is.
Burgemeester Hein van der Loo was dankbaar dat de studenten met het magazine de omgekomen bemanning herdenken. “Deze zeven jonge mannen offerden hun leven op voor onze vrijheid. Dit digitale magazine is een teken van jullie respect voor hen. Jullie indrukwekkende verhaal inspireert ons allemaal in Almere en in de hele wereld, zodat we het nooit zullen vergeten.”
Het magazine is hier te vinden: