Op de Stripmakerhof deed de politie onderzoek (Foto: HV Almere)
Op de Stripmakerhof deed de politie onderzoek (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Politie zoekt getuigen van gewelddadige diefstal

112

STRIPHELDENBUURT - Vrijdagavond 31 maart werden twee mannen het slachtoffer van een gewelddadige diefstal in de Stripmakerhof. Daarbij zou er ook zijn geschoten. De vermoedelijke daders zijn nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagavond rond 18.30 uur parkeerden de slachtoffers hun auto op de parkeerplaats op het Stripmakerhof, toen er onverwachts twee mannen opdoken. Deze mannen bedreigen de slachtoffers en dwongen hen om hun bezittingen af te staan. Naast fysiek geweld dreigden ze ook met een vuurwapen waar mogelijk zelfs mee is geschoten.
Na de beroving renden beide overvallers weg richting de Buitenring. De slachtoffers kwamen er gelukkig met lichte verwondingen vanaf.

Onderzoek gestart

De politie is direct een zoektocht gestart maar trof geen verdachten meer aan in de buurt. Ter plaatste is forensisch onderzoek verricht naar mogelijke sporen en werd door agenten buurtonderzoek gedaan. Verschillende camerabeelden zijn veiliggesteld. Op dit moment is de politie op zoek naar mensen die iets hebben gezien, gehoord of op andere manier meer weten over dit incident.

Signalement vermoedelijke daders

Verdachte 1:
– man
– donker getinte huid
– rond de 20 jaar oud
– fors/gezet postuur
– 190 cm lang
– donkere jas met capuchon op
– krullend donker haar

Verdachte 2:
– man
– licht getinte huid
– rond de 20 jaar oud
– kleiner dan de eerste verdachte
– smal postuur
– donkerblauwe jas
– grijze spijkerbroek

Getuigen gezocht

Wie vrijdagavond 31 maart rond 18.30 uur in de buurt van de parkeerplaats op het Stripmakerhof was en mogelijk iets heeft gezien of gehoord wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook wie wellicht bruikbare camerabeelden heeft wordt verzocht dit aan te leveren. Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.