Een regenachtig kersenbloesemfeest (Foto: Danny van Kolck)
Een regenachtig kersenbloesemfeest (Foto: Danny van Kolck) Danny van Kolck

Toch volop genieten tijdens nat Kersenbloesemfeest

Algemeen

REGENBOOGBUURT - Het was zaterdag volop genieten tijdens het Kersenbloesemfeest in de Regenboogbuurt. 

Om te beginnen was er een ploeg enthousiaste vrijwilligers voor de op- en afbouw van spandoeken, fotopunt, tafels, bankjes, sumomaterialen en ligstoelen. Vervolgens waren er verhalen voor kinderen en verhalen voor volwassenen, prachtig gebracht door vertellers in kimono. Er waren heel veel superleuke knutselactiviteiten rond het thema Japan, die zaterdag gelukkig vanwege de aanhoudende regen naar binnen konden worden verplaatst. Er waren geplande fotoshoots maar ook veel spontane foto’s.
Buren ontmoetten elkaar en vreemden raakten met elkaar aan de praat onder de bloesem. Bezoekers van ver buiten Almere waren speciaal naar de Regenboogbuurt gekomen voor de bloesem, én voor het feest. Daaronder ook de bedenker van de Regenboogbuurt, Hans Laumanns, die met zijn hele familie de bloesempracht kwam bekijken, waaronder ook zijn dochter die het kunstwerk voor de vijver in de Hennahof in de Regenboogbuurt heeft ontworpen. En niet te vergeten, eigenlijk de kern van het feest: picknicken onder de bloesem.

Black Pencil

Behalve gepicknickt werd er ook gedanst en gezongen. Ensemble Black Pencil bracht in een kort verrassingsoptreden Japanse muziek ten gehore. Ondanks het tegenvallende weer op zaterdag maakten alle ingrediënten dit volgens alle betrokkenen en bezoekers tot een onvergetelijk feest. De bloesem is naar verwachting nog wel enkele dagen mooi, maar let op: de bloesemsneeuw is wel al begonnen en het eerste groen piept al door de bloesem heen. Dus wie dit jaar nog de bloesemlanen in de Regenboogbuurt wil beleven zoals de Japanners dat doen, met een picknick op een kleedje, moet vooral niet te lang wachten.