Yentl Meijer (Foto: Kristian Krijgsman)
Yentl Meijer (Foto: Kristian Krijgsman) Kristian Krijgsman

Toppers van de toekomst: Yentl Meijer (handboogschieten)

Sport

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: handboogtalent Yentl Meijer.

Het klinkt een beetje als een sprookje: actrice, balletdanseres en tennisspeelster loopt op een dag zomaar even binnen bij de handboogschutterij om de hoek, pakt een boog en drie jaar later wordt ze al derde op het NK Indoor Junioren. Het verhaal van de nu 19-jarige Yentl Meijer.
Sinds haar vierde wilde Yentl al actrice worden. Zij heeft in de jaren die volgden hard aan een acteercarrière gewerkt wat haar verschillende rollen heeft opgeleverd. Tot zij in contact kwam met handboogschieten. “Alle dromen en doelen die ik had heb ik helemaal omgegooid toen ik een boog in handen kreeg”, vertelt Yentl. “Ik acteer hier en daar nog steeds, maar op een veel lager pitje”.
Dat kan ook niet anders als je zes dagen in de week moet trainen, soms meerdere keren per dag. Het leven van dit sporttalent bestaat nu voornamelijk uit sport en studie (Fysiotherapie in Amsterdam), en haar sociale leven speelt zich af op de boogschietbaan omdat daar verder niet veel tijd voor is, “maar het is het zó waard”, aldus een enthousiaste Yentl.

Passies

Toch heeft zij nog veel meer passies: “ik hou naast handboogschieten nog steeds heel erg van acteren, tennissen, dansen, zingen en gitaarspelen”, vertelt Yentl lachend. “Ik denk dat het ook belangrijk is om af en toe je dagelijkse leven wat af te wisselen met andere dingen dan alleen sport en studie”. Sinds zij een boog in haar handen nam, droomt Yentl van de Olympische Spelen en de eerste stappen zijn gezet. “De volgende stap is meegaan op uitzending dit jaar en te schieten op internationale wedstrijden. Dan komt de rest vanzelf”. Een goede instelling waar Yentl ook wel trots op is. “Ik hou van het proces in plaats van de prestatie alleen. De weg naar de top is niet makkelijk, die komt met ups en downs, maar ik weet dat ook de downs onderdeel zijn van deze reis en dat ik daar weer uit omhoog kan komen. En daar kan ik nu ook echt van genieten”.